Annons

Avtal om snöröjning klart

Östra Göinge • Publicerad 22 januari 2004

SIBBHULT. Sedan många år tillbaka har Östra Göinge kommun kostnadsfritt och vid behov röjt parkeringsytorna utanför Sibbhults Folkets hus från snö. Men för en tid sedan meddelade kommunen att den tänkte ta betalt för snöröjningen.

”Den av er begärda ersättningen med 1000 kronor per gång på vardagar och 1500 kronor per gång vid helger anser vi vara rena ockerpriset för cirka en timmes plogning. Vår ekonomi tillåter ej någon som helst kostnad för snöröjningen”, konstaterade Evert Persson från Sibbhults Folketshusförening i en skrivelse till tekniska kontoret i november.

Nu har ett avtal tecknats mellan parterna. Tekniska kontoret åtar sig att kostnadsfritt snöröja den stora parkeringen utanför Sibbhults Folkets hus i samband med den ordinarie snöröjningen i tätorten. I gengäld upplåter föreningen parkeringen söder om samlingslokalen för allmän parkering.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons