Annons

Barnfamilj nära frontalkrocka med rattfyllo på 80-väg

En man i 40-årsåldern döms till två månaders fängelse för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka. Det kunde ha gått mycket värre, visar utredningen.
Östra Göinge • Publicerad 13 maj 2021

Det kunde ha slutat med en frontalkrock mellan den alkoholpåverkade föraren (2,48 promille) och barnfamiljen på den 80-skyltade länsväg 119 väster om Broby, en kväll i februari 2020.

Men rattfyllot lyckades i sista stund styra tillbaka mot sin egen körbana och det blev därför ”bara” backspeglar som förstördes när bilarna touchade varandra.

Annons

När barnfamiljen till slut fick rattfyllot att stanna bilen började den alkoholpåverkade mannen riva bort sina registreringsskyltar. Samtidigt var fotbollsspelarna Christian Jochmus-Stöcke och Jesper Eriksson på väg hem från en träning i Glimåkra och stannade till, i tron att det varit en viltolycka.

Christian Jochmus-Stöcke och Jesper Eriksson höll fast rattfyllot i skogen.
Christian Jochmus-Stöcke och Jesper Eriksson höll fast rattfyllot i skogen.Foto: privat

Rattfyllot flydde in i skogen med fotbollsspelarna – som nu förstod vad det handlade om – hack i häl. De lyckades, mitt inne i skogen, hålla fast föraren ända tills räddningstjänsten och polis anlände och nominerades för sin insats till Årets trafikhjälte 2020.

Föraren menade att han flydde för att han var rädd för att bli misshandlad. Inte särskilt trovärdigt, ansåg Hässleholms tingsrätt, då föraren både hann med att prata med bekanta på platsen och riva bort registreringsskyltar. Så gör inte en man som känner sig trängd, resonerade rätten.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons