Annons

Broby blir säte för Skogsvårdsstyrelsens ena distrikt i Skåne

Broby blir säte för det ena av Skogsvårdsstyrelsens två distrikt i Skåne. Det västra distriktet, med kontor i Tyringe, läggs ned.
Östra Göinge • Publicerad 28 januari 2004

Som Kristianstadsbladet rapporterade i september reducerades Skogsvårdsstyrelsen i Södra Götalands anslag inför 2004, närmare bestämt med 4,5 miljoner kronor.

Regionchefen, länsjägmästare Jan Linder, konstaterade att uppemot 20 tjänster var i farozonen. Dessutom vore det "snudd på tjänstefel" att inte titta på om besparingar kunde göras genom att slå ihop kontor, förklarade han. I torsdags fattade Skogsstyrelsen beslut om en ny organisation och distriktsindelning för Skogsvårdsstyrelsen Södra Götaland. Omställningen ska genomföras under det första halvåret i år och träda i kraft i sin helhet senast den 1 juli.

Annons

Regionledningen för Skåne, Blekinge och Halland kommer även fortsättningsvis att sitta i Kristianstad. Men Skånes tre distrikt blir två, det västra distriktet, med kontor i Tyringe, läggs ned.

Broby blir, på grund av tätortens geografiska läge, säte för Distrikt Skåne nordost. Höör blir huvudort för Distrikt Skåne sydväst. Den nya organisationen innebär med andra ord att kommunerna Bromölla och Hässleholm läggs till det område som Brobykontoret och distriktschef Stig Hermansson ansvarar för i dag, det vill säga Östra Göinge, Osby och Kristianstad. Bromölla kommer att ingå i distriktet från och med den 1 februari.

Totalt minskas antalet tjänster i Södra Götaland med 19, vilket, som Jan Linder förutspådde i september, till stor del har kunnat lösas genom naturliga avgångar och genom att vakanser inte tillsatts. Nio anställda har eller kommer att sägas upp.

Brobykontoret kommer emellertid att växa från sju till nio anställda. Neddragningarna inom Skogsvårdsorganisationen i landet – samtliga regioner drabbas – innebär bland annat att anslagen till biotopskydd och naturvårdsavtal minskar. Dessutom avslutas det fleråriga utbildningsprojektet Gröna Skogar.

Magnus Grunnon

044-47 000

magnus.grunnon

@kristianstadsbladet.se

BROBY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons