Annons

Campingen ska avvecklas i år

Husvagnscampingen i Immeln kommer sannolikt att avvecklas från och med i år. Turism och Service i Immeln AB föreslås få hyra tältcampingen och vandrarhemmet.
Östra Göinge • Publicerad 25 januari 2004

I fjol arrenderade och drev Turism och Service i Immeln AB vandrarhemmet samt kiosken och campinganläggningen i Immeln genom avtal med Östra Göinge kommun. Ett avtal som löpte ut vid årsskiftet.

"Erfarenheterna från år 2003 ger anledning till översyn av planeringen för den fortsatta utvecklingen av Immelns tätort samt samverkan mellan kommunen och Turism och Service i Immeln AB", skriver Christer Vigren, teknisk chef, och Kenneth Liedman, enhetschef administration på tekniska kontoret, i ett förslag till kommunstyrelsens tekniska utskott.

Annons

Nämnda erfarenheter visar att det inte finns ekonomiska förutsättningar att driva camping och kioskverksamhet vidare med nuvarande förutsättningar. Husvagnscampingen ger ingen avkastning, eftersom elkostnaderna är mycket höga i förhållande till de campingavgifter som kan tas ut, förklarar Vigren och Liedman.

"Efter överläggningar med Turism och Service i Immeln AB föreslås att husvagnscampingen avvecklas från och med 2004 och att campingplatsen i stället inrättas för enbart tältcamping. I samband med detta föreslås även att kommunen river befintlig toalettbyggnad söder om kiosken samt att toalett, dusch och hygienutrymme i kiosken fortsättningsvis upplåtes för tältcamping. En av toaletterna i kiosken upplåtes dock som allmän toalett för bland annat badgäster". De konstaterar vidare att i vandrarhemmets huvudbyggnad och annex krävs vissa reparationsarbeten för att fortsatt verksamhet ska kunna bedrivas. Vigren och Liedman föreslår att kommunen ska tillhandahålla nödvändigt material för reparationerna samt till anläggandet av en beachvolleybollplan och att Turism och Service ska utföra arbetena. Tekniska kontoret föreslås även få klartecken för att påbörja den planerade ombyggnaden av den befintliga parkeringsplatsen vid vildmarkscentret, samt att flytta vindskyddet och grillplatsen norrut till tältcampingplatsen.

Enligt förslagen till hyresavtal mellan kommunen och Turism och Service gällande vandrarhemmet och campingplatsen ska ingen ersättning utgår för upplåtelsen. Turism och Service hyreskostnad blir med andra ord sannolikt noll kronor.

Vigren och Liedman föreslår att kommunstyrelsen ska anvisa 775000 kronor till tekniska kontoret för åtgärder i Immeln.

Magnus Grunnon

044-47 000

magnus.grunnon@kristianstadsbladet.se

IMMELN
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons