Annons

Dags att nominera till Årets kulturpris

Vem ska få Årets kulturpris?
Nu kan du hjälpa politikerna att fatta rätt beslut!
Men det brinner i knutarna, tipset måste lämnas in omgående.
Östra Göinge • Publicerad 28 februari 2024
Eva Thors Rudvall, fjolårets kulturpristagare i Östra Göinge.
Eva Thors Rudvall, fjolårets kulturpristagare i Östra Göinge.Foto: Sofyan Aswad

Varje år uppmärksammar Östra Göinge kommun eldsjälar, engagerade föreningsmänniskor och duktiga kultur- och idrottsutövare, genom ett antal utmärkelser.

Detta rör sig om idrotts- och fritidspris, idrotts- och fritidstipendium (ungdom), mästerskapsutmärkelse, samt kulturpris och kulturstipendium (ungdom).

Annons

Det är slutligen politikerna i planeringsutskottet (M-politikerna Patric Åberg och Camilla Dahlström, S-politikern Sandra Frostensson och SD-politikern Göte Färm) som fattar beslut om vilka som ska få utmärkelser, även om de gällande idrottspriserna får stöttning av Idrottsalliansen i Östra Göinge (IDAG).

Till både idrottspriser och kulturpriser kan allmänheten dock tipsa om en vinnare värd namnet. När det gäller Årets kulturpristagare kan det gå till en eller fler personer, men även en organisation. Priset är avsett som belöning samt uppmuntran till personer, verksamma inom litteratur, musik, bildkonst, teater, koreografi, konsthantverk eller annan kulturell verksamhet.

Stor vikt läggs vid att personen har anknytning till Östra Göinge. I fjol gick priset till Eva Thors Rudvall.

Nomineringar – i alla klasser – ska göras senast den 28 februari, via kommunens hemsida. Det är alltså bråttom om man vill göra sin röst hörd!

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons