Annons

Dags för årets simskola för barn

Den 25 maj är det dags för inskrivning till årets sommarsimskola. Simskolan pågår under 15 juni-2 juli, från måndag till torsdag och är för barn födda 2013 eller tidigare.
Östra Göinge • Publicerad 11 maj 2020
Broby simhall.
Broby simhall.Foto: Johanna Wallin

En sak förändras inför årets sommarsimskola.

För att kunna vara säkra på att Östra Göinge kommun kan genomföra simskolan utifrån gällande restriktioner och förhållningsregler i coronatider kommer den att bedrivas i Broby simhall, skriver kommunen.

Annons

– Vi har valt att samla det på ett ställe, i stället för att ha det även på friluftsbaden, för att på ett enklare sätt kunna ändra på gruppernas storlek om det skulle behövas. Det finns ju en osäkerhet just nu i vad man får eller inte får göra, säger Jan Carlson, kultur- och fritidschef.

Inskrivning sker i eller utanför Broby sporthallsfoajé den 25 maj 17.30-19.00.

Deltagaravgiften är 200 kronor, familjer med fler barn betalar 200 kronor för det äldsta barnet och 100 kronor för övriga. Avgiften betalas kontant eller med Swish.

Sex grupper finns (tre på morgon/förmiddag, tre på eftermiddag/kväll), förutom märkestagning. I varje grupp finns det plats för 20 barn.

När det gäller sommarens friluftsbad i Glimåkra och Hanaskog har premiärdagen i juni ännu inte spikats. Även där följer Östra Göinge kommun Folkhälsomyndighetens restriktioner och riktlinjer.

Så länge har allmänbadet tagit en paus i Broby simhall, medan motionssim är nere på två dagar i veckan.

– Vi brukar förändra öppettiderna i maj, där vi bland annat anpassar verksamheten inomhus efter det finare vädret, säger Carlson.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons