Annons

Få företag nyanställer

Endast ett fåtal företag i Östra Göinge kommun räknar med att nyanställa personal i höst. Flera företag har redan anställt och det kan bli en tuff tid för arbetslösa.
Östra Göinge • Publicerad 24 juli 2008

Kristianstadsbladet har kartlagt hur de största arbetsgivarna i Östra Göinge ser på arbetsmarknaden under hösten. Endast tre av de tio största företagen räknar med att nyanställa under hösten.

Inte heller några uppsägningar ser det ut att bli för de största företagen i kommunen. Tarkett i Hanaskog sade i juni upp 24 anställda, men enligt vd Mats Friberg, finns i nuläget inga planer på fler varsel.

Annons

För de 100 personer som fortfarande är kvar efter att Scania AB flyttat sin produktion till Södertälje ser läget däremot ljust ut. De flesta kommer troligtvis få jobb.

– Det har gått förvånansvärt bra. Jag tycker det ser ganska lovande ut, säger Jacob Olsson, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Broby.

Liksom i övriga landet finns det inte heller i Östra Göinge samma efterfrågan på arbetsmarknaden som tidigare.

– Sysselsättningen i Östra Göinge har utvecklats från det senaste årets högkonjunktur till ett normalläge, säger Jacob Olsson.

Arbetslösheten i Östra Göinge kommun har sjunkit från 262 personer juni 2007 till 230 personer samma månad i år. Totalt ligger den på 2,7 procent, strax över medelvärdet i Skåne län.

Kristoffer Örstadius 044-18 56 92 kristoffer.orstadius@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons