Annons

Fakta Lastbilsolyckor i nö Skåne

Östra Göinge • Publicerad 7 januari 2004

Olyckan med Glimåkra Åkeri AB:s bil på gamla riksväg 23 vid Hästveda på onsdagen var fjärde gången inom loppet av mindre än en månad som lastbilar vält i nordöstra Skåne.

Vid 15.30-tiden, måndagen den 8 december välte en lastbil med gasflaskor på riksväg 23 vid Ballingslöv. Gasflaskorna spreds i terrängen. 23:an förbi haveriplatsen fick hållas avstängd i ett dygn på grund av explosionsrisken.

Annons

Vid 18-tiden, onsdagen den 17 december välte ytterligare en lastbil med gasflaskor, nu på E22 vid Vä. Också de gasflaskorna spreds på vägen och i terrängen. E22:an förbi haveriplatsen fick hållas stängd i ett dygn på grund av explosionsrisken.

Vid 13-tiden, fredagen den 19 december välte en timmerbil på länsväg 119 mellan Glimåkra och Lönsboda. Timmerstockar spreds både på vägen och i diket och släpet blockerade delvis vägen under flera timmar innan ihopsamlandet av stockar och bärgningsarbetet av släpet var klart sent på eftermiddagen.

Källa: Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons