Annons

Fame Factorys Emil i Kviingeskolan

Stämningen var, minst sagt, uppsluppen på Kviingeskolan igår. Emil ”Fame Factory” Sigfridsson uppträdde under elevernas jullunch.
Östra Göinge • Publicerad 19 december 2002
Maria Karlsson och Emil Sigfridsson underhöll eleverna i Kviingeskolan.BILD: PER ROSENQVIST
Maria Karlsson och Emil Sigfridsson underhöll eleverna i Kviingeskolan.BILD: PER ROSENQVISTFoto: 

Rudolf med röda mulen hördes, som en lärare mycket riktigt påpekade, långt ut på skolgården när förskolebarnen och eleverna i ettan och tvåan åt, och sjöng, jullunch. För många av de lite äldre eleverna torde alltså inte Emil Sigfridssons och Maria Karlssons uppträdande ha kommit som en överraskning.

Faktum är att det tisslades och tasslades en hel del på skolgården i Hanaskog vid lunchtid igår.

Annons

– Emil är här! konstaterade en kille.

– Emil är i matsalen, sa någon annan.

– Emil! Emil! Emil! tjöt en liten tjej nästan hysteriskt.

Och stämningen var på inget sätt lägre inne i själva matsalen. Vid den ena långsidan stod huvudpersonerna, naturligtvis iklädda tomteluvor och andra nödvändiga attribut. Vid den andra långsidan hade ett rejält julbord dukats upp och mitt emellan trängdes sjungande, klappande och spralliga elever med välfyllda tallrikar och julmustflaskor. Rektor Birgitta Fegler berättar att Emil Sigfridsson vikarierade som musiklärare på skolan under förra året. Han var med andra ord välkänd på skolan redan när han sjöng på jullunchen i fjol, men i och med finalplatsen i TV 3: s och Bert Karlssons talangjaktsprogram Fame Factory har hans popularitet nått oanade höjder.

– Och de här barnen är ändå inte så gamla, många av dem har kanske inte ens tittat på Fame Factory. Vänta bara tills treorna, fyrorna, femmorna och sexorna ska äta, säger Birgitta Fegler.

Men det var knappast nödvändigt. En mer entusiastisk publik än barnen på Kviingeskolan får Emil Sigfridsson och Maria Karlsson sannolikt leta länge efter.

– Jag tycker om alla sångerna, speciellt Rudolf. Vi tränade på den på sankta Lucia, förklarar Andrea Svensson, sex år.

”En gång till! En gång till! En gång till!”, dånar det i matsalen.

Magnus Grunnon

044-47004

Annons

magnus.grunnon

@kristianstadsbladet.se

HANASKOG/KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons