unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Får man sno grejor från återvinningscentraler?

Får man ta grejor som slängs i återvinningscontainrar av någon annan, om de verkar vara i bra skick? Det enkla svaret är... nej.

Frågan är aktuell eftersom en Östra Göingebo hört av sig till kommunen efter att hen slängt saker på ÅVC:n i Knislinge men därefter menat att samma saker dykt upp på köp- och säljsidor på Facebook.

Per Erlandsson, vd på Ögrab, har svarat invånaren:

”Saker som slängs i container skall inte gå till loppis eller annat återbruk utan ska gå till material- eller energiåtervinning. Det är inte tillåtet för personal på ÅVC att ta produkter som är slängda i containers och lägga till återbruk”, skriver Erlandsson.

Han delger samtidigt en annan bild av situationen:

”Vi har tyvärr ibland problem med besökare som stjäl material från återvinningscentralerna och vår personal försöker hålla detta under uppsikt. I de fall när vi upptäcker stöld polisanmäls detta”, svarar Erlandsson, som tackar invånaren för att hen hörde av sig.

Han förtydligar också det hela, för tidningen:

”Om det är så att kunder upplever att produkter som de slängt dyker upp i något sammanhang där de inte ska vara är vi tacksamma för att få information om detta så att vi kan följa upp. Skicka gärna med foto, länk till annons etcetera”, skriver Erlandsson.