Annons

Färgen flagnar från lyktstolpar

Lyktstolparna i Broby centrum flagnar. "Ja, det ser anskrämligt ut", konstaterar Bo Ingvarsson på tekniska kontoret.
Östra Göinge • Publicerad 20 augusti 2009

Han berättar att det rör sig om ett 25-tal stolpar som sattes upp under 2006. Redan för två år sedan upptäckte kommunen att de varmförzinkade stolparna inte höll färgen. Men trots ihärdiga försök från kommunens sida har man ännu inte nått någon överenskommelse med företaget som levererade stolparna.

Bland annat meddelade leverantören att ett mobilt målningsteam åker runt och åtgärdar flagnande stolpar. Men Bo Ingvarsson som nu tagit över ansvaret för frågan vill inte nöja sig med det.

Annons

– Att lappa och laga håller inte. Antingen ska stolparna blästras och lackeras igen, eller också ska stolparna bytas ut, säger Ingvarsson som har förhoppningen att stolpfrågan ska lösas inom snar framtid.

Den specialdesignade belysningen i Broby centrum installerades i samband med att busstorget och gatorna iordningställdes.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons