Annons

Flera nämnder visar på plus

Flera nämnder har plus i kassan visar månadsuppföljningen för maj. Totalt uppgår samtliga nämnders resultat till plus 14,6 miljoner kronor, det är 7,8 miljoner bättre än budgeten.
Östra Göinge • Publicerad 30 juli 2008

Framför allt är det tekniska kontoret och kommunledningskontoret som har mer pengar över i kassan än förväntat. På tekniska kontoret beror det bland annat på att den milda vintern bidragit till lägre kostnader för gatu- och parkverksamheten. På kommunledningskontoret väntar man på kostnader som kommer till hösten.

Även räddningstjänsten, nämnden för kultur, fritid och turism samt barn- och utbildningsnämnden visar ett positivt resultat efter maj. Socialnämnden dras däremot med sitt underskott på 4,2 miljoner kronor.

Trots att nämnderna nu totalt visar ett positivt resultat ser helårsprognosen sämre ut. Resultatet spås bli 4,45 miljoner kronor vilket är 4,3 miljoner sämre än budgeten. Detta på grund av att både socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden flaggar för underskott. "Med denna prognos klarar kommunen balanskravet, men inte kommunens finansiella mål att nettokostnaderna inte får överstiga 98 procent av skatter och generella statsbidrag", skriver ekonomichef Anne-Krestin Palmgren i månadsuppföljningen för maj .

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons