Annons

Föreläggande hämtades inte ut

Östra Göinge • Publicerad 3 januari 2004

GLIMÅKRA. I mitten av september förelades Knorrevången Slakt AB i Glimåkra av miljö- och byggnämnden att, vid löpande vite om 25000 kronor per vecka, laga företagets gödselplatta alternativt ersätta den med ett fullgott alternativ senast den 1 oktober.

Enligt ett tidigare beslut från nämnden skulle Knorrevången ha vidtagit åtgärder redan den 20 augusti. Men vid ett besök på företaget den 1 september kunde det konstateras att gödselplattan fortfarande användes, att den var sprucken och otät. Det konstaterades även att marken runt plattan var uppkörd. Miljö- och byggavdelningen bedömde att det rådde stor risk för fortsatt förorening av närliggande mark och vatten om inte gödselplattan lagades.

Det senaste föreläggandet skickades i ett rekommenderat brev till slakteriets ägare, härom dagen kom det tillbaka till kommunen, märkt "åter avsändaren". Ägaren hade inte hämtat ut föreläggandet.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons