Annons

Föreningar kan minska elkostnader

Kostnaderna för föreningarna i Östra Göinge minskar drastiskt om kommunen genomför en gemensam upphandlingen av el. En motion väntas inkomma inom kort.
Östra Göinge • Publicerad 12 december 2002

Frågan väcktes av Jörgen Persson, ordförande för Sibbhults Idrottsförening, vid årets stora föreningsträff i mitten av november: Vill och kan föreningarna i Östra Göinge inbegripas i kommunens upphandling av el? Föreningsrepresentanterna uttryckte sitt gillande och Jörgen Persson vände sig till tjänstemännen på tekniska kontoret. – Svaret blev nej. Man tyckte att i sådana fall kan vilken privatperson som helst vända sig till kommunen i samma ärende, men det köper inte jag. Som privatperson skulle jag inte ringa och be kommunen handla upp el till mig bara för att den gör det åt föreningar. Det kan jag inte motivera, säger Jörgen Persson. Frågan togs åter upp på Idrottsalliansen i Östra Göinges sammanträde den 3 december. – De närvarande politikerna tyckte att det var ett bra förslag som gynnar både föreningarna och kommunen. Upphandlingen blir större, förhandlingsläget blir med andra ord bättre. Kommunen och föreningarna kan minska sina elkostnader. En gemensam upphandling skulle i dagsläget innebära en reducering av Sibbhults IF:s elkostnader med cirka 7000 kronor per år, beräknat efter kommunens nuvarande eltaxa. Sibbhults IF elkostnader uppgår till cirka 40000 kronor per år. – Alla föreningar som har el skulle kunna hänga på när deras nuvarande avtal går ut, säger Jörgen Persson och förklarar att politikerna som deltog vid idrottsalliansens sammanträde kommer att lämna in en motion gällande en gemensam upphandling av el till fullmäktige inom kort. Magnus Grunnon 044-47004 magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons