Annons

Företagarna nystartar i kommunen

Östra Göinge • Publicerad 20 januari 2004

Företagarna, en ren näringspolitisk organisation med lokala föreningar i varje kommun, är på väg att nystarta i Östra Göinge. En interimsstyrelse är bildad, den 25 maj ska nästa formella steg tas.

I interimstyrelsen ingår ordförande Conny Persson, Knislinge, Per Persson, Kai Marklin, Broby och Eve Johnsson, Knislinge.

Annons

Föreningen i Broby har gått ur Företagarna samtidigt som föreningen i Knislinge gått på sparlåga en tid.

– Så vi fick en förfrågan om att bilda en ny förening i Östra Göinge, säger Sten Hermansson, ordförande för Företagarna i Skåne.

– Vi står ju för det näringspolitiska arbetet, på såväl lokalt, regionalt som riksnivå.

Antalet medlemmar i Östra Göinge har blivit färre, rakt emot trenden i andra kommuner.

På tisdagen var Sten Hermansson med på dialogmötet som Göinge Näringsliv höll i. Där redovisade han delar ur Företagarnas svar på Olle Henricsons (fp) motion om företagsklimatet i kommunen.

Bland annat anser Företagarna, vilket även framkom på mötet, att kommunen rent generellt måste arbeta för att få positivare attityder mot företagare. Det innebär att alla förvaltningar och styrelser måste föra in detta på agendan och att alla är medvetna om att gränssnittet mellan företagens skyldigheter och kommunens skyldigheter är tydlig.

Sten Hermansson, under 1970-1980-talen verksam inom Företagarna i Knislinge, konstaterar:

– Problemen finns kvar.

Inga-Lill Bengtsson

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons