Annons

Förskolebarn flyttar till villa Trollebo

23 förskolebarn flyttar till villa. Kommunen behöver fler barnomsorgsplatser och en villa i Glimåkra byggs därför om till förskola.
Östra Göinge • Publicerad 20 december 2002
Förberedelserna på villa Trollebo pågår för fullt. Camilla Ahlgren är en av de som kommer att ta hand om barnen i den ombyggda villan efter årsskiftet.
Förberedelserna på villa Trollebo pågår för fullt. Camilla Ahlgren är en av de som kommer att ta hand om barnen i den ombyggda villan efter årsskiftet.Foto: 
Camilla Ahlgren och Karin Vilör har valt gardintyg med motiv föreställande nallar, bilar och lantbrukets djur. Bild: Tommy Svensson
Camilla Ahlgren och Karin Vilör har valt gardintyg med motiv föreställande nallar, bilar och lantbrukets djur. Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Elektrikern Håkan Persson är en av hantverkarna som förbereder villan på Prostvägen 5 i Glimåkra inför barnens inflyttning den 7 januari.
Elektrikern Håkan Persson är en av hantverkarna som förbereder villan på Prostvägen 5 i Glimåkra inför barnens inflyttning den 7 januari.Foto: 

I villan på Prostvägen 5 i Glimåkra doftar det sågspån och nylackat trä. Där är personal från Trollbäckens förskola och hantverkare i full färd med att bygga om inför barnens inflyttningsdatum den 7 januari. –  Vi har tänkt på allt. In i minsta detalj, säger Camilla Ahlgren, som är barnskötare på Trollbäckens förskola. Tillsammans med Karin Vilör ska hon ta hand om barnen i villan efter den 7 januari och de är båda engagerade i ombyggnationen. –  Det tidigare matrummet har vi gjort om till hall. I de här trähyllorna ska barnen ställa sina skor och hänga sina kläder. I plastbackarna ska de lägga sina mössor och vantar, säger Karin Vilör. Vardagsrummet i huset kommer att användas till mat-, lek- och uppehållsrum. Där ska ett antal nylackade träbord placeras och hyllplanen längs väggarna kommer att fyllas med leksaker, spel, pussel och ritmaterial. I källarvåningens gillestuga ska ribbstolar monteras samt hoppmadrass och kuddar placeras. Sovrummen i villan kommer att användas till utklädnings- och vilrum. I nuläget fungerar ett av sovrummen som syateljé. –  Vi håller på att sy gardiner. När vi nu fick möjlighet att välja bestämde vi oss för barntyger med motiv föreställande nallar, bilar och lantbrukets djur, säger Karin Vilör. Husets ägs av Glimåkra folkhögskola och kommer att hyras av kommunen. Efter att det tagits i bruk som förskola ska byggnaden gå under namnet villa Trollebo. Barnomsorgen i Östra Göinge saknar förskoleplatser även på andra orter i kommunen. Under sitt sammanträde i tisdags beslutade därför miljö- och byggnämnden att tillåta att lägenheter under en begränsad tid ska få användas för att inrymma förskoleplatser. En lägenhet i Sibbhult ska byggas om för att ge plats åt 20 barn och en i en lägenhet i Hanaskog kommer 20 förskoleplatser att inrymmas. Jerker Hagman 044-47000 jerker.hagman@kristianstadsbladet.se

glimåkra
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons