Annons

Fullt med påsklovsaktiviteter under vecka 15

Det finns en hel del att hitta på för barn och unga i Östra Göinge under påsklovet. Bland annat inbjuder föreningar till prova på-verksamhet.
Östra Göinge • Publicerad 8 april 2022
Sibbhults folkets hus, med bio.
Sibbhults folkets hus, med bio.Foto: Lasse Ottosson

Kommunen uppmanar påsklovslediga att ge sig ut i naturen på olika aktiviteter. Bland annat tipsar man om Barnens skog i Sibbhult, Barnens hembygdspark i Broby, Färevallen i Sibbhult och Trollacenter i Glimåkra, eller varför inte gå och fiska?

För den som vill hålla sig inomhus finns det rätt mycket att välja bland. I Östanå blir det på onsdag disco i Stenhuset för de allra minsta, upp till åtta år, mellan klockan 18–20.

Annons

Vid tre tillfällen med start redan på fredagen den 8 april finns det möjlighet att gå på Påsklovsbio i Sibbhult och se ”Dumbledores hemligheter”.

På tisdagen finns Glimåkraskolans ledstjärnor och Glimåkra IF på plats vid Trollacenter och, där man planerat för olika stationer.

På biblioteken blir det påskäggsjakt. För dem som är extra modiga går det att träffa ormar på Kulturhuset på skärtorsdagen, dock krävs föranmälan.

Hos Knislinge Budoklubb i Knislinge kan man prova på judo, hos Göinge skyttegille i Hjärsås kan man prova skytte. Hos Wanås konst hålls dagkoll under en dag då man får prova på att jobba med olika porträtt.

Fritidsgårdarna håller öppet vissa dagar liksom Fryshuset.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons