Annons

Garage-brand släcktes snabbt i Glimåkra

Östra Göinge • Publicerad 6 januari 2004
Tack vare brandmännens snabba ingripande orsakade inte branden några större skador. BILD: WILLY ALM
Tack vare brandmännens snabba ingripande orsakade inte branden några större skador. BILD: WILLY ALMFoto: 

På trettondagens eftermiddag fick räddningstjänsten larm om brand i ett garage på Paradisvägen i Glimåkra, dit räddningskårer från Broby, Sibbhult och Kristianstad ryckte ut.

Kårerna från Broby och Sibbhult hade dock branden under kontroll redan när utryckningsstyrkan från Kristianstad anlände, så de kunde vända igen.

Annons

– Det talas om att det var kupévärmaren till en av de två bilarna i garaget som kan ha orsakat branden, berättar Krister Nilsson, brandmästare i Kristianstad.

Tack vare att kårerna från Broby och Sibbhult var på plats så snabbt så fick dock varken bilarna eller garagebyggnaden några omfattande skador. Inga personer kom heller till skada och branden fick aldrig någon chans att sprida sig till boningshuset, som är sammanbyggt med garaget.

Peter Maunula

GLIMÅKRA
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons