Annons

Göingarna vill se en ny kommunchef utan ryggrad

Ska Östra Göinge kommuns nya kommundirektör vara ryggradslös? Det anser flera Göingebor, efter att kommunen provat ett nytt koncept genom att låta allmänheten tycka till...
Östra Göinge • Publicerad 2 december 2020
Jonas Rydberg fyller 63 i maj. Sedan väntar pensionen.
Jonas Rydberg fyller 63 i maj. Sedan väntar pensionen.Foto: Mikael Persson

Östra Göinges kommunchef Jonas Rydberg går i pension till sommaren och jakten på en efterträdare har påbörjats. Kommunen tog bland annat hjälp av allmänheten som fick delge vad de, med ett ord, önskade att den nya kommunchefen (som får titeln kommundirektör) skulle vara.

Det gick inte riktigt som kommunen hade tänkt. ”Ryggradslös” var nämligen en av de tio mest populära orden som kom in, bland över 70 ord.

Annons

”Det är endast ett ord som vi inte kommer att ta vidare i processen och det är ryggradslös. Vi tror nämligen att man behöver vara en person med karaktär och vilja”, skriver kommunen på sin webbsajt.

Orden kommer nu att gå vidare till en rekryteringskonsult och vara en del i urvalsarbetet. Andra populära ord som kommit in är prestigelös, lyhörd och modig.

Här saknas innehåll

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons