Annons

Grammisvinnare till Glimåkra för gratiskonsert

Grammisvinnaren Sofia Karlsson gästar Glimåkra kyrka på torsdagen den 29 februari för en gratiskonsert.
Glimåkra • Publicerad 28 februari 2024
Sofia Karlsson.
Sofia Karlsson.Foto: Pressbild

UPPDATERAD

Sofia Karlsson, verksam i över 20 år och med ett dussin soloplattor i ryggen – några som sålt guld – och dessutom fyra grammisar, gästar nu Glimåkra kyrka för en gratiskonsert.

Annons

Hon gör det med kammarorkestern Musica Vitae, nyligen mottagare av ”Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl”, ett av 15 stopp på den gemensamma turnén.

Konserten börjar 19.00 och det är Musik i syd/ Musikriket, Musikskolan samt Kultur och fritid (Östra Göinge kommun) och Glimåkra-Hjärsås församling som står bakom evenemanget, inte minst genom ett generöst bidrag från Broby Rotaryklubb.

– Vi är så tacksamma för detta generösa bidrag som möjliggör att det blir fritt inträde för allmänheten. Det är bara att komma, man behöver inte boka plats, hälsar företrädare från Östra Göinge kommun.

Folkmusikern Sofia Karlssons stora genombrott kom med hennes tolkningar av Dan Anderssons dikter på skivan Svarta Ballader.

Fotnot: I en tidigare version stod det att man borde boka plats för att vara säker på att få plats. Detta gäller inte längre.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons