Annons

Hallå där Jocke Englesson

Vad händer på Bivarödsfältet på söndag?
Östra Göinge • Publicerad 21 augusti 2009
BILD RONNIE SMITH
BILD RONNIE SMITHFoto: 

– Då blir det drifting, konbana och utställning. Vad gäller driftingen är det en träning med möjlighet att köra upp för licens. Den 4 oktober har vi en drifting-tävling och innan dess ytterligare ett träningstillfälle den 13 september. Vi blir först i Södra Sverige med att ha en tävling i detta. Nästa år kommer vi att utöka till fyra tävlingar, det blir som en miniserie.

Hur är intresset?

Annons

– Jättestort. I dagsläget har vi 25 anmälda till driftingen och konbanan, som vi arrangerar i samarbete med Carkings, är fullsatt. Sen vi började köra i maj har vi licensierat ett 30-tal driftingförare.

Hur ser programmet ut på söndag?

– Mellan 8.45 och 19 är det anmälan och besiktning. körningen börjar klockan 10.30 och prisutdelning blir det 20 i 4.

Vad är det som gäller för förare och bil?

– Föraren ska ha heltäckande kläder och motorgodkänd hjälm. Vi besiktigar bilen så att det inte ligger några lösa grejer i den. Att batteriet sitter fast och att det inte förekommer oljeläckage.

Vad är viktigast för att lyckas i drifting?

– Att man är en skicklig chaufför som vågar hålla gasen nedtryckt när det behövs.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons