unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Har byggt om vägen för att öka trafiksäkerheten

Nu är ombyggnationen av Pappersbruksvägen och den västra parkeringen till sim- och sporthallen i Broby klar. Arbetet har gjorts för att skydda fotgängare och cyklister.
Kommunen har byggt om utanför Prästavångsskolan i Broby för att göra situationen mer trafiksäker.
Kommunen har byggt om utanför Prästavångsskolan i Broby för att göra situationen mer trafiksäker.
Foto: Marie-Louise Lindell

Pappersbruksvägen har försetts med ett separat gång- och cykelfält, från Storgatan och fram till sim- och sporthallen, rapporterar kommunen.

Nya parkeringsplatser har skapats framför sim- och sporthallen för den som hämtar och lämnar till Prästkragen, som är den fristående byggnaden där förskoleklasserna på Prästavångsskolan håller till.

Vägen in är numera även enkelriktad för att öka trafiksäkerheten än mer.

Behovet av trafiksäkerhetsåtgärder uppmärksammades när Prästkragen under förra hösten gick från att vara endast förskola till skola (där förskoleklasser nu inryms). Ombyggnationen har pågått under sommaren och var färdig i samband med skolstart.