Annons

HDRK ansöker om bordläggning

Hässleholms dragracingklubb har överlämnat 1359 namnunderskrifter från personer som stöder klubbens planer till miljö- och byggnämnden.
Östra Göinge • Publicerad 16 december 2002

Tidigt igår morse lämnade Hässleholms dragracingklubb, HDRK, över 61 namnlistor med totalt 1359 namnunderskrifter till miljö- och byggnämnden i Östra Göinge kommun. Listor som har legat i ett antal affärer i tätorterna Knislinge, Broby, Hanaskog, Hjärsås och Sibbhult från och med den 30 november fram till den 13 december. Enligt en skrivelse från dragracingklubbens talesman Cuno Jönsson till miljö- och byggnämnden var syftet med namnlistorna att ”få en bild av vad boende i och kring dessa orter har för syn på föreslagen verksamhet. Valet av orterna grundar sig både på närheten till Bivarödsfältet och anslutande vägnät”. Uppslutningen kring planerna på en motorbana tycks vara störst i Knislinge med omnejd, även med hänsyn taget till invånarunderlaget. 612 personer från Knislinge har undertecknat listorna. I Hjärsås och Hanaskog är motsvarande antal 120 respektive 110. 142 Brobybor har bidragit med sina namn, men bara 30 stycken Glimåkrabor. Intresset för motorbanan tycks med andra ord minska med avståndet till flygfältet. Hässleholms dragracingklubb har även överlämnat en hemställan om bordläggning till miljö- och byggnämnden. Den menar att nämnden ska avvakta länsstyrelsens yttrande och beslut om överklagandet av nämndens tidigare beslut att inte tillåta dragracing på flygfältet. Länsstyrelsen väntas fatta beslut i januari 2003, enligt dragracingklubben. ”HDRK hemställer också till nämnden, att nämnden kallar HDRK till en träff för diskussion i ärendet innan ett beslut fattas om förhandsbesked om bygglov”, skriver Cuno Jönsson. Miljö- och byggnämnden sammanträder idag, tisdag. Magnus Grunnon 044-47004 magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons