Annons

Initiativet får ris och ros

ÖSTRA GÖINGE. Stenforsaskolans initiativ att erbjuda eleverna körkortsundervsining och betala tio körlektioner har både risats och rosats. Arbetarpartiets ordförande Karl-Erik Innala och moderatledaren Bo Lundgrens åsikter går i sär.
Östra Göinge • Publicerad 28 januari 2001

Eleverna är glada och anser att skolan ser till att alla får en rimlig möjlighet att få ta körkort. Och skolans rektor Karl-Axel Hill är nöjd. Han sticker inte under stol med att det är ett sätt att locka elever till skolan.

En som däremot har reagerat negativt är Sibbhultssonen och moderatledaren Bo Lundgren. I ett uttalande i Kvällsposten påpekar han att det är principiellt fel att satsa skolans pengar på körkortsundervisning. Han anser att körkortskostnaden är en enskild angelägenhet. Han uppmanar skolan att enbart konkurrera om eleverna genom att erbjuda god kvalité på undervisningen. Bo Lundgren får dock mothugg av arbetarpartiets ordförande i Östra Göinge, Karl-Erik Innala.

Annons

–Det här är ett mycket bra initiativ av Stenforsaskolan och dess rektor.

Karl-Erik Innala retar sig på Bo Lundgrens Stockholmsperspektiv.

–Vill man behålla eleverna på landsbygden måste det till något positivt och kreativt.

–Dessutom är det väl en kvalitetshöjning att ha undervisning i något som man verkligen har nytta av, säger arbetarpartiets ordförande som inte tror att Lundgren har många sympastisörer i Sibbhult, i det här fallet.

Innala berättar också att socialdemokraterna ska diskutera utbildningsfrågor och utbildningscentret i Östra Göinge i morgon kväll, tisdag, på ett möte för medlemmar och andra sympatisörer, i Broby Folkets hus.

marie-louise.lindell@kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons