Annons

Irritationen mot kommunen har lagt sig i Glimåkra

GLIMÅKRA. Glimåkraborna är något mer vänligt inställda till Östra Göinge kommun efter ett möte som hölls i måndags. Visserligen lär en del planer för orten vänta, men bybornas irritation har lagt sig.
Östra Göinge • Publicerad 17 januari 2001

Sent i höstas skrev Glimåkra Utveckling ett argt brev till kommunen. Efter ortsanalysen, som blev så rosad, har det liksom inte hänt så mycket från kommunens sida. Några pengar till den fortsatta centrumplaneringen verkade det inte heller bli. –Kommunalrådet Tommy Johansson tog kontakt med oss och ville lägga fram ett förslag på hur vi ska jobba vidare med frågorna, förklarar Jörgen Johansson, som är ordförande i Glimåkra Utveckling.

Mötet hölls i måndags, med bland annat representanter från Glimåkra Utveckling, Trollets Fritidsintresse och föreningarnas paraplyorganisation För Glimåkra.

Annons

Från kommunens sida kom Tommy Johansson (s), Lennart Persson (m) och tekniske chefen Christer Wigren.

–Även om en del frågor får vänta så tror vi på att det kommer att hända något, konstaterar Jörgen Johansson efter sammanträffandet.

Ett mindre roligt besked var att ombyggnaden av Trollabadet drar ut på tiden.

Reparationerna måste göras mer omfattande än det var tänkt (se också annan artikel). Vad gäller torgbildningen och vidare centrumplanering är det på tal att en landskapsarkitekt ska anlitas för en skiss.

–Så att vi får en helhet från korvkiosken och bort till Prästängen.

Framöver kommer täta kontakter att hållas mellan Glimåkra Utveckling och tekniska kontoret.

–Vi vill ha en helhetslösning för Prästängen. Om vi ska anlägga en central lekplats där, beachvolleyboll eller badminton vill vi har hjälp med placeringen för att få området komplett. En del av jobbet kan vi säkert anlita frivilliga till, men vi måste ha hjälp med med planeringen. Och helst anslag, säger Jörgen Johansson.

Vad gäller vägsträckningen är det inte något som står högt på Vägverkets prioriteringslista. Men på mötet diskuterades hur frågan skulle kunna komma upp på Vägverkets bord.

–Om vi kan lämna fram ett förslag under näsan på Vägverket redan i vår så måste de ta ställning till det, förklarar Jörgen Johansson.

ingalill.bengtsson

@kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons