Annons

”Jag ska inte stjäla julen en gång till”

Det blir tidig julstämning när Östra Göinge kommun fixar 14 granar till kommunens tätorter.
Östra Göinge • Publicerad 9 november 2021

Redan under onsdagen kommer de första granarna på plats (Glimåkra, Högsma, Boalt och Sibbhult). Arbetet fortsätter torsdag och fredag, medan de sista ska resas på måndag den 15 november (Broby och Östanå).

Med andra ord; det blir totalt 14 granar.

Annons

2019 lät det annorlunda. Kommunen snålade in på granar, från 14 till 5, och kritiken lät inte vänta på sig. Kristianstadsbladet avslöjade nyheten och riksmedia hängde på.

Mikael Torberntsson, i dag samhällsutvecklingschef i kommunen, försökte då förklara att pengarna i stället skulle satsas på trafiksäkerhet för barnen men det hjälpte föga.

Torberntsson tar själv upp ämnet i ett mejl till tidningen:

”Jag ska inte stjäla julen en gång till. Förra året hade vi ett gott samarbete med byalag och andra eldsjälar för att skapa julstämning runt granarna, detta har varit uppskattat och vi hoppas att det fina samarbetet fortsätter. Alla byar kommer få en julgran”, skriver han.

De föreningar som vill vara med vid resningen och pynta granarna ombeds kontakta kommunens serviceavdelning på telefonnumret 044–775 61 45.

Fakta

14 julgranar sätts upp

10/11: Glimåkra, Högsma, Boalt och Sibbhult.

11/11: Immeln, Hjärsås, Värestorp och Hylta.

12/11: Knislinge, Gryt, Hanaskog och Emmislöv.

15/11: Broby och Östanå.

Jim Carrey som Grinchen i en film från år 2000. Karaktären kommer ursprungligen från Dr Seuss bok från 1957, ”How the Grinch Stole Christmas”.
Jim Carrey som Grinchen i en film från år 2000. Karaktären kommer ursprungligen från Dr Seuss bok från 1957, ”How the Grinch Stole Christmas”.Foto: AP
Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons