Annons

Kiev Dumkis gav ny konsert i Broby

BROBY. På annandagen var Kiev Dumkis tillbaka med en uppskattad konsert i Broby församlingshem. Konserten ingick i den tvåveckorsturné som ensemblen från Kiev genomför fram till den 26 april i Sverige. Ikväll tisdagen den 17 april framträder Kiev Dumkis i Ebenesersalen i Hässleholm och dagen efter blir det en konsert i Kammarmusiksalen i Kristianstad.
Östra Göinge • Publicerad 16 april 2001
På annandagen gjorde Kiev Dumkis ett uppskattat återbesök i Broby. Bild: PER ROSENQVIST
På annandagen gjorde Kiev Dumkis ett uppskattat återbesök i Broby. Bild: PER ROSENQVISTFoto: 

Kiev Dumkis består av de sex musikerna Georg Yakolev, fiol och flöjt, Oksana Skyba, fiol och flöjt, Volodymyr Ovchaerchyn, cymbal och flöjt, George Vakulenko, ackordion och Andriy Mitin som spelar slagverk.

Alla musikerna tillhör Kievs symfoniorkester som totalt består av 55 medlemmar. Kiev Dumkis har goda kontakter i Broby inte minst genom Tjernobylkommittén i Broby.

Annons

Genom kontakterna i Sverige har Kiev Dumkis möjlighet att framföra sin musik, men också tjäna en slant.

Som anställd i Kievs symfoniorkester har medlemmarna inte mer än motsvarande 300 svenska kronor i månad, när de får ut hela månadslönen.

Inför den stundande turnén i Sverige hade gruppen också spelat in en kassett med sin musik.

ewe.nilsson

@kristianstadsbladet.se

Av Ewe Nilsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons