Annons

Kloakvatten läckte in i butik

När Britt Edvinsson öppnade butiken Second hand hörnan på torsdagen möttes hon av forsande avloppsvatten. Avloppet på våningen ovanför hade gått sönder. Igen.
Östra Göinge • Publicerad 19 juli 2008
Britt Edvinsson visar hålet där det forsade ned avloppsvatten på torsdagen. Bild: Sandra
Britt Edvinsson visar hålet där det forsade ned avloppsvatten på torsdagen. Bild: SandraFoto: 

– En hylla med textilier var dränkt i kloakvattnet och stanken var fruktansvärd, berättar hon.

Butiken fick stängas under torsdagen med förlorade inkomster som följd.

Annons

– Säkert mellan 6 000- 7 000 kronor. Vi har fått slänga textilier, mattor och en hylla och det var ju kunder som vände i dörren, säger Berit Tillman.

Butiken drivs av Tjernobylkommittén, föreningen TUFF och den lokala avdelningen för Rädda Barnen. Pengarna som kommer in går till Tjernobylbarnen och gatubarnen i Kiev, band annat till deras utbildning och det läger som pågår på Brobysjukhuset.

Det är inte första gången man har problem med vattenläckage. För några år sedan rann det ner vatten från köket ovanför, det har även läckt från avloppet tidigare.

– Det är fjärde gången det händer och nu får det snart vara nog, säger en upprörd. Vi kommer att kräva ersättning av fastighetsägaren, något måste göras snart.

Både under torsdagen och fredagen pågick arbete med sanering och att få bukt med läckan. I går var skadan i taket åtgärdad av fastighetsskötaren. Det är fortfarande fuktigt på sina ställen, men Britt Edvinsson och Berit Tillman ska försöka hålla öppet i dag, lördag. Lukten är borta.

– Vi räknar med att ha öppet. Här är lite stökigt och avloppsfuktaren är igång. Vi kan bara ha strömmen igång i halva butiken, men det får ju gå.

Butiken har öppet tre dagar i veckan. Måndag och lördagar mellan klockan 10 och 13, torsdagar mellan klockan 13.30 och17.30.

Några tankar på att lämna lokalen finns inte.

– Nej, läget är ju bra.

Jens Oscarsson044 – 18 56 94jens.oscarsson @kristianstadsbladet.se
Jens Oscarsson044 – 18 56 94jens.oscarsson @kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons