Annons

Knslinge simhall kräver pengar

Upprustning eller stängning är alternativen som står till buds för Knislinge simhall. Det konstaterar tjänstemän och politiker med anledning av hallens dåliga skick.
Östra Göinge • Publicerad 29 december 2002

– Problemen är akuta och måste åtgärdas innan våren kommer, säger Tomy Toni, som är driftschef på tekniska kontoret i Östra Göinge. Han ansvarar för driften av kommunens anläggningar och han menar att det största problemet när det gäller Knislinge simhall är anordningen för att avfukta luften i byggnaden. Anordningen har inte bytts ut sedan simhallen byggdes för ungefär 30 år sedan och börjar därför bli utsliten. Kompressorn är trasig och dessutom innehåller avfuktningssystemet den ozonförstörande och numera otillåtna gasen freon. – Just nu avfuktar vi lokalen med uteluft. Det slukar mycket energi och det kan vi inte fortsätta med framåt våren när luften utomhus blir fuktigare. Vi skulle behöva satsa 1,5 miljoner kronor på en ny anläggning för avfuktning. Det är en investering som måste göras, säger Tomy Toni. Andra problem som behöver åtgärdas är den dåligt fungerande ventilationen och att vissa toaletter vid bowlinghallen är avstängda. Även fastighetens byggnader är i behov av renovering både utvändigt och invändigt. – Det är akut och då måste vi antingen plocka fram pengar eller stänga, säger Christer Wigren, som är chef för tekniska kontoret i Östra Göinge. Han meddelar att ett möte kommer att hållas i början av januari där lokalförsörjningen i hela kommunen ska diskuteras och att han därefter ska vända sig till politikerna i ärendet. Han framhåller att saken ska tas i noggrannt övervägande och diskuteras utifrån välgrundade föresatser. – Det här är en stor politisk fråga och det ska mycket till innan man stänger en simhall, säger Christer Wigren. Kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge, Tommy Johansson, konstaterar att det under nästa år är tid för kommunfullmäkige att fatta beslut om hallens framtid. – Vi har velat i den här frågan och skjutit den framför oss men nu måste vi ta ställning. Han konstaterar att en upprustning av simhallen till önskvärt skick skulle kosta mellan 10 och 25 miljoner kronor och att en investering i den omfattningen måste vägas gentemot andra av kommunens behov. – Man vill säkert ha kvar simhallen men frågan är vad det får kosta, säger Tommy Johansson. Jerker Hagman 044-47001 jerker.hagmankristianstadsbladet.se

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons