Annons

Komiker först ut på Göingeteatern

Östra Göinge • Publicerad 14 januari 2004

SIBBHULT. Även om Östra Göinge Riksteaterförening kan hålla sig för skratt inför hotet om noll kronor i kommunala bidrag ligger en vår med två komedier och ett besök av komikern Ronny Eriksson på lut.

Först ut, måndagen den 16 februari, på Göingeteatern i Sibbhult är just Ronny Eriksson, optimistkonsulternas skräck, tillsammans med pianisten Bennerth Fagerhult. De två bjuder på en musikföreställning varvat med prat om livet och tillvaron, vad som roar och oroar.

Annons

Föreställningen går under namnet Densomleverfar.se och blickar tillbaka på en tid då svenskarna trodde på Gud, Vägverket och Posten och ställer sig frågan vart vi egentligen är på väg.

Den 5 mars gästar Riksteatern med Kvinnor på en bro, en absurd komedi om medelåldern, kvinnlighet och det normala vardagsvansinnet, en teater om två systrar.

Sist ut i vår, den 30 mars, är Drömmarnas kör, en komedi i radhusmiljö från Regionteatern i Blekinge/Kronoberg.

I föreställningen medverkar en driftig radiohandlare, en konflikträdd trädbeskärare, en dansant sekreterare, en livstrött historiker och en sökande simlärare – alla är grannar i radhuslängan.

En dag flyttar en ny granne in och nu börjar det hända saker.

Det blir mycket musik, humor och beska sanningar om samhällsklimatet.

I rollerna syns bland andra Olof Bergström, Li Brådhe, Bengt Dahlberg, med flera.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons