Annons

Kommunen ska bli bättre på att informera

Östra Göinge • Publicerad 19 januari 2004

I dagarna har en ny tjänst annonserats ut. Östra Göinge söker nu en informationsansvarig.

Kommunpolitikerna är måna om att Östra Göinge ska vara en attraktiv kommun. Ett led i den utvecklingen är en ny tjänst som informatör.

Annons

Tjänsten fanns ursprungligen med i turistplanen och var då helt inriktad på marknadsföring. Då personen som hade den tjänsten slutade valde kommunen att göra om den till en informationstjänst.

– Det finns ett stort behov av en sådan och det är många ute på förvaltningarna som frågat efter den, säger kommunalrådet Tommy Johansson.

Tjänsten ska först och främst användas för att förbättra informationen inom kommunens olika verksamheter via ett intranät. Men informationen till kommuninvånarna poängteras också.

– Dessutom ska personen i fråga medverka i kommunens marknadsföringsstrategi tillsammans med personer inom turism och näringsliv, säger Johansson.

I lördags annonserades tjänsten ut och redan i går fanns fyra sökande, tre kvinnor och en man.

Kommunalrådet tror att kommunen kommer att få många sökande till tjänsten.

– Den har en bred profil. Bakgrunden kan vara journalistisk eller akademisk.

Trots många sökande och ett starkt sug efter tjänsten tror Johansson att det kan att upp till ett halvår innan tjänsten är tillsatt. Det är det normala förfarandet.

Marie-Louise Lindell

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons