Annons

Kommunen slutar hyra ut lokaler till föreningar

Det blir stopp för uthyrning av Osby kommuns lokaler i två månader. Detta beslut fattade kommunens krisledningsgrupp under tisdagen.
Osby • Publicerad 2 april 2020
Idrottsföreningar som har regelbundet återkommande bokningar undantas från det tillfälliga stoppet.
Idrottsföreningar som har regelbundet återkommande bokningar undantas från det tillfälliga stoppet.Foto: Erik Mårtensson/TT

”För att minska smittspridning, skydda våra riskgrupper och på bästa sätt använda kommunens resurser görs vissa förändringar i kommunens verksamheter. Från den 2 april till den 31 maj kommer kommunens lokaler inte hyras ut till privatpersoner och föreningar”, skriver Osby kommun.

Ett undantag görs för de idrottsföreningar som redan har regelbundet återkommande bokningar. Dessa återkommande bokningar kommer att vara kvar tillsvidare.

Annons

Övriga bokningar kommer att avbokas och de som är berörda kommer att kontaktas så snart som möjligt.

Kommunen hälsar att de följer händelseutvecklingen med den pågående pandemin, från lokalt till globalt, och vid behov kan tidsperioden på två månader komma att förlängas.

Fakta

Lokaler som omfattas

Osby: Ekebo, Väktaren, Hasslarödsskolans sporthall, Parkskolans gymnastikhall och Klockarskogsskolans gymnastikhall.

Lönsboda: Medborgarhuset och Örkenedskolans sporthall.

Killeberg: Hemgården och Killebergsskolans gymnastikhall.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons