Annons

Malmöbo lägger sig i visionsarbetet

Östra Göinge kommun får draghjälp i arbetet med vision 2015. Per-Erik Persson, "folkbildare, företagare och snart pappa", skriver till kommunen efter att han läst om Östra Göinge i en tidningsartikel i Sydsvenskan.
Östra Göinge • Publicerad 3 juli 2008

Persson reagerade på kommunchef Erik Lidbergs uttalande om att man ska "se varje medborgare som kunder" och menar att det tyder på uppgivenhet. "Reducera inte medborgarna till konsumenter utan inspirera dem till samarbetande aktörer med inriktning på social ekonomi, kooperation inom miljö, hantverk, jordbruk och turism med ekologiska förtecken, där ligger framtiden, en framtid full av konsumtion men inte i den mening som ordet får som mantra."

Per-Erik Persson som är bosatt i Malmö skriver att han har en längtan till en kommun som Östra Göinge men att kommunen borde satsa på "allt det som unga människor med barn efterfrågar; närhet till natur, närhet till större stad, närhet till tågförbindelser".

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons