Annons

MARC på Skofabriken håller sitt åttonde kulturevent

MARC som håller till på gamla Skofabriken bjuder in till performance, flaggtillverkning, skateboardåkning, dansworkshop och dansföreställningar.
Knislinge • Publicerad 13 maj 2023
Ta med din bräda och åk, eller gör en egen flagga, uppmanar arrangören.
Ta med din bräda och åk, eller gör en egen flagga, uppmanar arrangören.Foto: DAVID JOHANSSON

På söndag hålls det åttonde kultureventet Upplysa, vilket betyder att man för åttonde gången hissar tre nya flaggor, tanken är att projektet ska bidra till att ”fler möts och delar upplevelser i grannskapet” i enlighet med Postkodstiftelsens Grannskapsinitiativets förändringsteori.

MARC, Milvus Artistic Research Center, som är arrangör, utlovar en spännande dag för alla åldrar. Evenemanget börjar med en flagghissning klockan 11.00, med den åttonde omgången flaggor som har designats av Kelly Evertsson, Sofie Praestgaard och Bradley Waller.

Annons

En pop up street park kommer att byggas upp i anslutning till Skofabriken där allmänheten är välkommen att ta med sin bräda och åka. Det går också att delta i en workshop där man kan designa sin egen flagga, mellan klockan 12–14.

13.30 blir det föreställningen Movement Fossils med dansaren och koreografen Anna Pehrsson och strax efteråt, vid 14.30, finns möjlighet att själv delta i en dansworkshop med konstnären. Arrangemanget pågår till klockan 16 och är gratis för allmänheten.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons