Annons

Moderaterna tar gärna över

Östra Göinge • Publicerad 22 september 2003

Johan Emilsson, ordförande för Göingemoderaterna, menar att det är "klart intressant" att samarbetet mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet i Östra Göinge knakar i fogarna.

– Jag trodde faktiskt att deras samarbete fungerade lite bättre än så. Men om socialdemokraterna inte klarar av att driva igenom sin politik så tar vi gärna över.

Annons

Samtidigt har han "svårt att se" att moderaterna skulle kunna samarbeta med vänsterpartiet.

– Jag stänger inte dörren helt för en sådan lösning, det finns exempel på att moderaterna har samarbetat med vänsterpartiet, men just nu står vi väldigt långt ifrån varandra ideologiskt.

Mats Andersson-Lindau, vänsterpartiets ordförande i Östra Göinge, har sagt att han kan tänka sig en höjning av kommunalskatten, i syfte att komma tillrätta med kommunens ekonomiska problem.

– Och det sista vi vill se är en skattehöjning, säger Johan Emilsson.

Moderaterna anser att problemen kan lösas genom att man prioriterar vården, skolan och omsorgen, exempelvis på bekostnad av kultur- och fritidsverksamheten.

– Man kan även, bland mycket annat, tänka sig att vården i kommunen konkurrensutsätts.

Magnus Grunnon

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons