Annons

Murhaf, 11, träffade partiledare – åt pizza och snackade om livet

Under tisdagen träffade majblommeförsäljaren Murhaf Hamid, 11, Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok.
”Vi åt pizza tillsammans”, skriver Demirok på Instagram.
Glimåkra • Publicerad 2 maj 2023
Muharrem Demirok och Murhaf Hamid.
Muharrem Demirok och Murhaf Hamid.Foto: Privat

De senaste dagarna har det varit tydligt att Demirok önskat träffa Glimåkrakillen Murhaf Hamid, som sålt majblommor för omkring fem miljoner kronor och därmed slagit alla möjliga rekord.

Centerledaren passade på att träffa Murhaf när han även gjorde andra besök i nordöstra Skåne. Kristianstadsbladet/Norra Skåne var inte välkomna att närvara när Demirok träffade Murhaf, så vi får i stället återge vad Centerledaren valt att publicera på sitt konto på Instagram:

Annons

”Vilken dag! Idag fick jag träffa Murhaf Hamid som sålt majblommor för nästan fem miljoner kronor. Vi åt pizza tillsammans och snackade om livet. Om fotboll, nya skor och framtiden. Murhaf är en oerhört företagsam kille som kan gå hur långt han vill i livet. Glad att vi fick till ett möte när jag var i krokarna till Glimåkra”, skriver han och fortsätter:

”Imorgon är sista dagen att köpa en majblomma. Gör gärna det. För Murhaf, och för de många barn som lever i fattigdom i Sverige”.

Hans inlägg får hejarop från bland annat förra C-ledaren Annie Lööf:

”Så fint att du fick möjligheten att träffa honom”, skriver hon i en kommentar.

Kristianstadsbladet/Norra Skåne träffade dock på den nuvarande C-ledaren senare under tisdagen och då berättade Muharrem Demirok (C) att han blivit ”oerhört berörd av hans historia, om hatet han utsatts för men också allt det andra”.

Flera partiledare – liksom privatpersoner – har stöttat Murhaf Hamids försäljning som en markering mot hatiska kommentarer.

Här saknas innehåll

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons