GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Någon flyttade på valsedlar i vallokalen: Ingen vet varför

Knislinge • Publicerad 24 maj 2019 • Uppdaterad 24 maj 2019
Socialdemokraternas valsedlar flyttades i Knislinge – två gånger.
Socialdemokraternas valsedlar flyttades i Knislinge – två gånger.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Någon gång efter 14.30 på tisdagen flyttades Socialdemokraternas valsedlar för EU-parlamentet i Knislinge bibliotek. Något som bibliotekarien upptäckte dagen efter.

I det ena stället flyttades valsedlarna från A till S (ska sorteras efter Arbetarepartiet Socialdemokraterna), i det andra ställdes det på V. Eftersom stället lutar doldes dock inte Vänsterpartiets valsedlar bakom. Vem som gjort detta eller varför är oklart, men en incidentrapport är lämnad till Valnämnden.

– Det här anses dock inte vara något som ska ha påverkat partier eller folk som röstar men vi är tvungna att rapportera varje incident, säger kommunsekreteraren Andreas Sjölin.

Förra torsdagen togs 15 valsedlar emot på fel sätt i Knislinge.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.