1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Något sämre betyg för årets nior – corona kan ha påverkat

Gymnasiebehörigheten sjunker från 79 procent av eleverna i fjol till 74 procent i år.
– Förra året var det ett trendbrott i positiv riktning, detta följs tyvärr inte i år, säger Daniel Jönsson (M) i ett pressmeddelande.
Daniel Jönsson (M), skolchefen Mia Karlsson och utvecklingsledaren Ulrika Olsson.
Foto: Carl-Johan Liljedahl

Nu presenterar Östra Göinge kommun hur betygen såg ut för vårens niondeklassare och det rör sig alltså om en liten försämring mot föregående år. Daniel Jönsson (M), kommunstyrelsens förste vice ordförande, har flera gånger påtalat att betygen under 20 års tid inte har lyft, trots olika satsningar.

– Det är oroväckande att vi inte lyckas få upp resultaten utan ligger på ungefär samma nivå år efter år. Förra året var det ett trendbrott i positiv riktning, detta följs tyvärr inte i år. Vi har därför gett förvaltningen i uppdrag att ta fram en tydlig åtgärdsplan som ska presenteras i augusti, säger Jönsson.

Mia Karlsson, skolchef i Östra Göinge, håller med och just nu pågår ett analysarbete för att komma fram till vilka åtgärder som ger effekt framåt.

– Vi behöver gräva djupare för att veta vilka ytterligare insatser som krävs. I år har situationen med coronapandemin även inneburit att många elever under våren har missat en stor del av undervisningen, vilket troligtvis har påverkat enskilda individers resultat. Därför är det glädjande att så många elever deltog på årets lovskola, där ett antal elever läste upp sin behörighet till gymnasiet.

De resultat som nu presenterats är preliminära och den officiella statistiken för Östra Göinge kommun kommer att publiceras av Skolverket i höst.

Läs mer

Sport

Mjällby tappade ledning till förlust

Stod för en bra prestation

Kristianstad

Avrådan från bad i Åhus – ovanlig förhöjning av bakterier

Beskedet kommer mitt under badsäsongen.

Live

Just nu: Mjällby tappade ledningen – förlorade mot Djurgården

Bladetsporten liverapporterade från matchen.

Coronavirus

Corona: Nytt dödsfall på boende

Kommunen presenterar nya siffror.

Sport

Just nu: KDFF upp på Europaplats efter ny nolla

Liverapportering från Kristianstads fotbollsarena.

Östra Göinge

Strömavbrott

Strömavbrott i närheten av Glimåkra.