Annons

Ny förundersökning om Knorrevången öppnad

Nya uppgifter vid förhör och slaktjournaler som visar att de försvunna hästarna slaktats har fått åklagaren att öppna en ny förundersökning av Knorrevången om bedrägeri.
Östra Göinge • Publicerad 5 augusti 2009
Knorrevången.
Knorrevången.Foto: 

Det är först nu som åklagaren Christer Almfeldt fått klart för sig att ägaren till Knorrevångens slakteri, Veronica Larsson, och hennes pappa Inge Larsson som är den som bedriver verksamheten, har satt i system att lura till sig hästar med löfte om att de ska få det bra, men i stället skickat dem raka vägen till slakt.

– De fem hästägarna som gett bort sina hästar till Veronica Larsson har gett samstämmiga uppgifter. Dessutom finns ytterligare ett antal som visar att hon satt i system att annonsera efter sällskapshäst till sin tävlingshäst, konstaterar Christer Almfeldt.

Annons

Någon tävlingshäst har man inte kunnat hitta.

– Många hästägare har svårt för att göra av med sina hästar och tycker att det är skönt att slippa åka till slakteriet. Men i de här fallen hamnade de där ändå.

Att förundersökningen inte har inletts tidigare beror såväl på det som framkommit vid förhören, liksom uppgifterna i slaktjournalerna som styrker att hästarna aldrig var ämnade för att gå som sällskap.

– Hästägarna som har skänkt bort sina hästar och skickat med dem täcken och andra grejor har blivit grundlurade, konstaterar åklagaren som också påpekar att de uppgifter som fanns från början i fallet, de kontrakt som hästägarna skrivit på, är det som polisen haft att gå på.

Med de nya uppgifterna kan nu de lurade hästägarna hoppas på ett bedrägeriåtal. Hur lång tid förundersökningen tar har åklagaren ingen aning om.

Polisen håller också på med andra utredningar om Knorrevången. Bland annat handlar det om eventuell svartslakt och djurplågeri. Dessutom har länsstyrelsen djurinspektör aviserat att det är en ny anmälan om djurplågeri på väg.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons