Annons

Ny privattandläkare börjar i Knislinge

Östra Göinge • Publicerad 7 januari 2004
Per-Olof Björnsson får i mitten av mars en ny tandläkarkollega, Therése Larsson.Bild: WILLY ALM
Per-Olof Björnsson får i mitten av mars en ny tandläkarkollega, Therése Larsson.Bild: WILLY ALMFoto: 

Privattandläkare Per-Olof Björnsson får efter 30 år en ny kollega, Therése Larsson, uppväxt i Hanaskog.

Sven Sjödahl har bestämt sig för att lämna det praktiska arbetet och övergå till administrativa uppgifter inom Region Skåne. Han slutade den 1 januari.

Annons

Därför sökte Per-Olof Björnsson efter hans efterträdare. Även om det är ont om tandläkare och medelåldern är hög inom kåren fanns det flera intresserade.

– Det var en del som sökte, säger Per-Olof Björnsson som redan haft en del kontakter med Therése Larsson genom Tandläkarföreningen.

– Jätteroligt att få en så ung kollega, dessutom så erfaren, säger han.

Therése Larsson, 35 år, är född och uppvuxen i Hanaskog, hon har gått på Snapphaneskolan i Knislinge och känner väl till bygdens invånare.

– Vi bor mitt inne i Kristianstad, men letar efter en tomt, gärna hitåt, säger Therése Larsson, som har man och ett barn på två år.

Hon arbetar sedan tio år tillbaka inom folktandvården, på Tandvårdshuset i Kristianstad, där hon har erfarenhet av såväl barn som vuxenvård. Hon har ären arbetat två år inom protetik, på specialistkliniken på Tandvårdshuset.

– Jag tyckte det var dags att prova något annat än folktanvården, något eget, säger hon.

Per-Olof Björnsson, 58 år, har några år kvar innan han kan börja ta det lugnare.

– Min som Karl har gjort halva tiden på tandläkarutbildningen. Lagom till att han blir färdig är det dags för mej att börja trappa ner, säger han.

Den 15 mars börjar Therése Larsson i Knislinge.

Annons

– Det ska bli intressant att jämföra våra arbetssätt, hur jag gör och Therése nya arbetssätt, säger Per-Olof Björnsson.

Kliniken i Knislinge har cirka 4000 patienter, inklusive barn, det vill säga Therése Larsson kommer att ta hand om hälften och Per-Olof Björnsson hälften.

På kliniken arbetar sju personer, varav två tandläkare och två tandhygienister.

Inga-Lill Bengtsson

KNISLINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons