Annons

Nystart med lek på Tarkett

Det är inte ofta parkettpersonalen kan ses bygga lådbilar iklädda färgglada kepsar på industrigården. Men i går hände det – produktionen stannade till förmån för lek.
Östra Göinge • Publicerad 5 juli 2008
Team B-O:s bil höll inte hela vägen. Bild: Annica Jönsson
Team B-O:s bil höll inte hela vägen. Bild: Annica JönssonFoto: 
Ann-Sofie Fröjd tyckte att det var en rolig dag.
Ann-Sofie Fröjd tyckte att det var en rolig dag.Foto: 

Efter en tung vår stannade i går produktionen på Tarkett i Hanaskog.Senast i april varslades 39 personer på företaget. Men i går var det inga dystra besked som väntade.

I stället handlade dagen om att ha så roligt som möjligt och om att "sammansvetsa gänget". - Vi ser den här dagen som en nystart inför semestern, säger Bengt Fält som är representant för skogs- och träfacket. Den är till för att de anställda ska få känna en positiv anda.

Annons

Bengt Fält påpekar att även om det varit en nedgång för branschen ser det inte helt mörkt ut för Tarkett i Hanaskog.

- Man har investerat i företaget, man vill att det ska rulla vidare.

Ett inhyrt eventföretag såg till att de anställda var sysselsatta. Indelade i lag slussades de runt på olika stationer. För några började dagen med lådbilsbygge och efterföljande rally.

- Vi får se om alla har byggt så att det håller eller om man får reparera under rallyts gång, sa Bengt Fält som nöjde sig med att vara publik. Team B-O hade dock inte byggt tillräckligt stabilt. Efter halva racet brakade bilen ihop. Återstående blev något som såg ut som en hög ved.

- Bygget var i alla fall snyggast, säger Bengt-Olle Ohlsson som fått namnge laget. Vi var övertygade om att bilen skulle hålla.

För Ann-Sofie Fröjds lag gick det bättre.

- Jag skulle försöka styra, så gott det gick, säger hon.

Bilen höll även om det gick si så där med byggandet av den.

- Det var på håret att vi hann. Vi skulle haft lite rygg och sånt också men det hann vi inte. Ann-Sofie Fröjd som redan hade klätt sig i vinnarkrans trodde att laget låg bra till i resultatlistorna.

- Ja, kanske fjärde bäst.

Annons

Platschef Jonas Thomasson hade ett brett leende på läpparna.

- Det är mycket skratt och engagemang, säger han.

Vilka reaktioner har du fått från de anställda?

- Jag har haft fullt upp med att leka så det ska bli kul att gå runt och prata med personalen nu, säger han när aktiviteterna avbrutits för lunch.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons