Annons

Öppningsdatum klart för Glassbåten

Nu är det klart med datum för när Glassbåten (MS Immeln) öppnar i sommar.
Immeln • Publicerad 10 maj 2021
Linda och Jon Marin ska i sommar förvandla MS Immeln till en glassbåt.
Linda och Jon Marin ska i sommar förvandla MS Immeln till en glassbåt.Foto: Mikael Persson

Premiären sker den 17 juni, 11.00 och sedan blir det öppet 11.00-16.00 varje dag i sommar. Konceptet blir en favorit i repris för den som minns hur Glassbåten var i Åhus på 1990-talet. Efter att ha betalat inträde är det nämligen fritt fram att äta så mycket man vill.

Entrépengen ligger på 129 kronor för vuxna och tio kronor för varje år barnet har fyllt. Alltså kostar det 50 kronor för en femåring, men maximalt 129 kronor för en ungdom.

Annons

Jon och Linda Marin har i Immeln dock tagit det ett steg vidare jämfört med Åhus. Här erbjuds nämligen inte bara glass från Otto glass utan även bär från Grönkvists bärodling, topping från Glada tantens skafferi samt nypoppade popcorn.

– Vi har köpt in en ny popcorn-maskin. Sen kommer Glada tanten även erbjuda mer, beroende på vad som finns inne för dagen. Det finns en rabarbersås som är vansinnigt god och även havreflan, exempelvis. Vi tror på det här att använda lokala grejor, säger Jon Marin.

Det finns dock möjlighet att få ”tjuväta” på Glassbåten en dag före premiären. Det handlar om skoltävlingen, som tidningen tidigare berättat om.

De klasser som vill delta ska då skicka in sin bästa slogan eller ramsa om Glassbåten till info@immeln.co senast den 6 juni. I potten finns en resa till Immeln och gratis glass för hela klassen, som hämtas med buss 15.00 och är tillbaka på skolan 17.45. Observera att två vuxna måste följa med klassen och ansvara för eleverna.

– Det blir en härlig skolavslutning för barnen, säger Jon.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons