GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Osby satsar på elbilar

Osby gör som Östra Göinge – satsar på elbilarna. I år införskaffas drygt 20 elbilar till kommunens verksamheter – ett stort steg på vägen mot fossilfrihet.
Osby • Publicerad 21 oktober 2020
Drygt 20 elbilar införskaffas i Osby kommun det här året.
Drygt 20 elbilar införskaffas i Osby kommun det här året.Foto: Anders Wiklund/TT

Under hösten rullar satsningen på fossilfritt drivmedel i kommunens fordonsflotta vidare. 30 procent av det fossila drivmedlet i Osby kommunens verksamheter har sedan tidigare ersatts med förnybart. Och nu kommer alltså elbilarna.

Under 2020 införskaffas drygt 20 elbilar, som används av hemtjänsten och anställda på kommunhuset.

Satsningen på eldrift kompletteras av en satsning på förnybar diesel, HVO. Sedan några månader tillbaka fylls tankarna vid maskinhallarna i Osby och Lönsboda med det fossilfria drivmedlet HVO100. Bränslet ersätter den fossila dieseln som hittills har använts i fordon och arbetsmaskiner.

Kommunstyrelsen i Osby beslutade redan 2014 att anta utmaningen om ett fossilbränslefritt Skåne 2020 som ett strävansmål.

Är du själv intresserad av elbilar? Under onsdagen, 10.00 samt 18.00, håller kommunens klimat- och energirådgivare i en gratis webbföreläsning om elbilar. För mer information och anmälan, skicka e-post till caroline.wendel@hassleholm.se.

Läs om Östra Göinge kommun nedan:

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.