Annons

Östra Göinge överger sin strategi – efter nya råden

Smittskydd Skånes nya rekommendation som rör skolundervisning vecka 9 leder till förändringar i både Östra Göinge och Osby kommun.
Östra Göinge/Osby • Publicerad 24 februari 2021
Elever i årskurs 7 och 8 får studera hemifrån nästa vecka. Hur det blir vecka 10 är ännu osäkert.
Elever i årskurs 7 och 8 får studera hemifrån nästa vecka. Hur det blir vecka 10 är ännu osäkert.Foto: Henrik Montgomery/TT

Smittspridningen i Skåne har ökat något sedan vecka 7. Med anledning av detta och att sportlovet kan innebära nya kontakter med risk för smitta rekommenderar Smittskydd Skåne att högstadieskolor i Skåne i så stor utsträckning som möjligt bedriver fjärr- och distansundervisning under vecka 9.

Det här påverkar Östra Göinge, även om smittspridningen i kommunen under de senaste veckorna har varit ibland de lägsta i Skåne, något som också synts i skolans värld.

Annons

Högstadieskolorna i Östra Göinge hade vid terminsstart delvis fjärrundervisning men har haft närundervisning fullt ut sedan vecka 4, inte minst för att säkerställa en god utbildning, utan att det har inneburit någon ökad smittspridning.

Men nu blir det alltså en förändring.

Under vecka 9 blir det närundervisning för årskurs 9 medan årskurs 7 och 8 övergår till fjärrundervisning. Elever där fjärrundervisning bedöms vara olämplig ska ha fortsatt närundervisning på plats i skolan, oavsett årskurs, ett beslut som tas av respektive rektor.

Särskoleelever i årskurs 7-9 har under perioden fortsatt närundervisning.

Hur det blir vecka 10 och framåt återkommer Östra Göinge kommun till.

I Osby kommun gäller det nya schemat till och med vecka 13 och ser ut så här:

Vecka 9: Fjärrundervisning för alla elever i årskurs 7-9.

Vecka 10: Närundervisning för årskurs 7, fjärrundervisning för årskurs 8 och 9.

Vecka 11: Närundervisning för årskurs 8, fjärrundervisning för årskurs 7 och 9.

Vecka 12: Närundervisning för årskurs 9, fjärrundervisning för årskurs 7 och 8.

Annons

Vecka 13: Närundervisning för årskurs 9, fjärrundervisning för årskurs 7 och 8.

Både Östra Göinge kommun och Osby kommun har rutiner för hur elever, som studerar hemifrån, ska kunna beställa matlådor. Mer information om detta finns på respektive kommuns webbsajt.

Så gör Bromölla:

Så gör Kristianstad:

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons