Annons

Pappa dömd för slag mot dotter

Östra Göinge • Publicerad 27 januari 2004

KRISTIANSTAD. En pappa har dömts för att han vid tre tillfällen gett sin dotter i 13-årsåldern örfilar i deras gemensamma bostad i Östra Göinge kommun.

Flickan berättade i rätten att pappan vid första tillfället slagit henne i bakhuvudet och vid det andra i nacken samt att slaget i ansiktet vid tredje tillfället var ett betydligt hårdare än de andra. Mannen säger att han vid det tillfället blev irriterad på att flickan inte höll tyst och därför slog till henne. Han har däremot bara ett svagt minne av de två andra händelserna, men menar att det säkert är riktigt vad hon berättat.

Tingsrätten konstaterar som en försvårande omständighet att slagen utdelats mot mannens eget barn i deras gemensamma bostad. Samtidigt tar rätten fasta på att inget av slagen har orsakat någon allvarligare skada eller större smärta. Därför nöjer man sig med att döma till 120 dagsböter på sammanlagt 4800 kronor.Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons