Annons

Pengar saknas till ny badanläggning

Det finns inte pengar till någon ny bad- och simhallsanläggning i Östra Göinge. I alla fall inte inom överskådlig tid. Förslaget om ny anläggning i Knislinge för 90 miljoner blir för Östra Göinge en ansträngning motsvarande vad arenabygget är för Kristianstad.
Östra Göinge • Publicerad 13 augusti 2009

Beslutet att stänga simhallen i Knislinge har väckt känslor. Genom detta sparar kommunen in två miljoner kronor årligen. Något som kan kännas nog så bra i svåra ekonomiska tider.

– Framöver handlar det främst om att klara kärnverksamheterna, säger kommunalrådet Tommy Johansson.

Annons

Han tror inte att en liten kommun som Östra Göinge kan bygga en ny badanläggning som kan ersätta såväl Knislinge som Broby simhall i framtiden. Sedan förra året finns en utredning, eller ett diskussionsunderlag framtaget av tjänstemän. I den finns ett förslag om att bygga en fin bad- och motionsanläggning vid Helgeå i Knislinge. Diskussionerna om en ny anläggning har dock kommit av sig. I väntan på den nya organisationen.

– En 90-miljonersanläggning är för oss att jämföra med arenabygget i Kristianstad.

Den ekonomiska gränsen lär ligga någonstans runt 20 miljoner kronor.

– Simhallar är en av våra dyraste anläggningar att driva. Det viktigaste för oss nu är först och främst att se över våra sporthallar. I dem drivs prioriterad verksamhet, påpekar Johansson.

Sporthallarna är viktiga för att de nyttjas av skolorna i gymnastikundervisningen. Först på priorieringslistan står en upprustning av Knislinge sporthall.

Vad som kommer att hända med simhallen i Knislinge när den lagts ner är en fråga som ska ses över.

– Just nu ser vi över hela området i Knilsinge centrum och vill försöka få någon form av helhetsgrepp, säger Tommy Johansson.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons