Annons

Polisen gör insatser i Broby under Rimfrost

Operation Rimfrost kommer att märkas av även utanför Kristianstad. Inte minst i Broby.
– Vi kommer jobba på några dagar, så folk kommer se mycket poliser, säger Thomas Johansson, presstalesperson på polisen.
Broby • Publicerad 13 april 2020
Thomas Johansson, presstalesperson på polisen.
Thomas Johansson, presstalesperson på polisen.Foto: Mattias Mattisson

Som en del av Operation Rimfrost, polisens kraftsamling mot den organiserade brottsligheten, pågår en omfattande insats i Kristianstad. I samband med detta meddelades även att drönare sätts in för att bevaka Broby. Ortens invånare kommer märka av insatsen på fler sätt.

– Vi är alltid försiktiga med att prata om hur vi använder våra resurser, men i insatsen har vi allt från drönare till motorcyklar och hästar, säger Thomas Johansson.

Annons

Sin vana trogen är polisen förtegen om detaljer om vad man har för mål för insatsen i Broby. Thomas Johansson säger att det varit lite stök på senare tid — men understryker samtidigt att det inte är någon enskild händelse som ligger bakom den lokala Rimfrost-närvaron.

– Det är ett löpande arbete där vi följer utvecklingen, säger han.

– Den grova brottsligheten har olika ansikten. Det är värst när det är sprängningar och skjutningar då folk skadas och dör. Men de kriminella nätverken finns ju i stora delar av landet. De söker nya marknader hela tiden, de vill utöka sin verksamhet. Och att de finns på fler håll än i Malmö, det är ju känt sedan länge.

Av insatsen vill polisen se tydliga resultat, men vad dessa resultat mer specifikt ska bestå i lokalt vill polisen inte förtälja. Generellt upplever polisen att närvaron ökar tryggheten.

– Vi ser det i sociala medier och att poliser som är ute får uppskattning av folk som kommer fram och säger att det är väldigt bra att vi är där, säger Thomas Johansson.

Här saknas innehåll

Adrian EricsonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons