Annons

Polisens husbil är borta

Den 30 augusti var polisens husbil tillbaka i Broby. Nu är den borta igen, om än tillfälligt.
Broby • Publicerad 8 november 2022
Poliserna Anders Greger och Göran Svensson på plats i Broby i slutet av augusti.
Poliserna Anders Greger och Göran Svensson på plats i Broby i slutet av augusti.Foto: Carl-Johan Liljedahl

I slutet av augusti var alltså polisens mobila kontor tillbaka på torget i Broby efter några månaders sommaruppehåll. Tanken var då att synas här tisdagar varannan vecka (udda veckor), 10.00–14.30, och kunna diskutera saker med invånarna.

Den eskalerande våldssituationen i Hässleholm gör dock att polisen tänker om, skriver polisen på sin Facebook-sida för lokalpolisområde Hässleholm.

Annons

”I Hässleholm pågår sedan en tid tillbaka en insats för att öka tryggheten och arbeta brottsförebyggande efter de skjutningar och sprängningar som skett under hösten”, konstaterar polisen.

Den 1 november fram till jul kommer polisens husbil i stället att vara i Hässleholm på tisdagar, vilket gör att både Broby och Osby får stryka på foten under den här tiden. Att Osby tillfälligt inte kommer få besök nämnde tidningen förra veckan.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons