Annons

Regionrådet mötte Göingeupproret

Göingeupproret har träffat det nya regionrådet Vilmer Andersen (v). Redan vecka fem väntas han lägga sina första förslag för en regional utveckling i balans.
Östra Göinge • Publicerad 11 december 2002

För en tid sedan valde Regionfullmäktige i Skåne åtta regionråd, det vill säga heltidsarvoderade förtroendevalda politiker, som ska verka under mandatperioden 2003 - 2006. Två av dem, Christine Axelsson (s) och Vilmer Andersen, har ansvar för regionala utvecklingsfrågor. I måndags besökte Vilmer Andersen Östra Göinge, representanter för Göingeupproret och västerpartiets lokala gruppledare, Mats Andersson Lindau. – Han uttryckte redan innan valet att han verkligen stöder behovet av en utveckling i balans och han har sett att fördelningen av resurserna inom regionen inte har fungerat, säger Jörgen Svensson, talesman för Göingeupproret. – Vi hade en två timmar lång, jättebra diskussion, men vi har inte ställt krav på att han ska lova någonting. Han har samma värderingar och mål som vi, och från och med den 1 januari är det hans jobb att förverkliga dem. Enligt Jörgen Svensson diskuterades bland annat att Göingeupproret ska sätta fokus på två av infrastrukturfrågorna i kommunen, se artikel nedan, för att på så sätt få kugghjulen inom regionen att röra på sig. Dessutom diskuterades järnvägsrelaterade frågor, hur järnvägen kan utvecklas framöver. – Vilmer Andersen ska lägga fram sina första konkreta förslag i vecka fem. Sedan vill han träffa oss igen och höra hur vi ser på dem, säger Jörgen Svensson. Magnus Grunnon 044-47004 magnus.grunnon @kristianstadsbladet.se

ÖSTRA GÖINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons