Annons

Ryttarsällskapet en skritt närmare ett ridhus

SIBBHULT. Det kan bli en ridanläggning på planerad plats i Sibbhult. Men det är inte bara att trava på ännu.
Östra Göinge • Publicerad 30 januari 2001

I går träffades företrädare för kommunen, bland annat från miljö- och byggsidan, och företrädare för Sibbhults Ryttarsällskap på det tilltänkta området.

Kommunen har å sin sida undersökt alternativa områden för ett ridstall men inte funnit några. I kombination med att det område där föreningen har sin klubbstuga näppeligen ämnar sig för bostäder - för dåliga markförhållanden och starströmsledningar i närheten - kan kanske en lösning vara i sikte. –Vi har bett föreningen att ta fram en komplett plan för stall, rasthagar, ridhus, parkering in- och utfart med mera för att få en helhetslösning, förklarar kommunalrådet Tommy Johansson (s).

Annons

De utrymmen och områden som ska ha med hästar att göra bör förläggas så långt söderut som möjligt. Allt för att undvika bekymmer med allergi, lukt med mera.

–Föreningen ska, i gott samarbete med våra tjänstemän naturligtvis, föra en dialog om hur helhetslösningen kan se ut, säger Tommy Johansson.

Är alla parter överens kan kommunen tänka sig upphäva området som är ämnat för bostäder i detaljplanen.

–Detaljplanen är gammal, sedan 60-talet. Ska det byggas bostäder är det bättre uppe vi vattentornet, anser Tommy Johansson.

Det är kommunfullmäktige som måste ta ett beslut om förändringar i detaljplanen.

När den frågan väl är avklarad kan föreningen skritta vidare till att ansöka om bygglov.

ingalill.bengtsson

@kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons